Локомотив игра геройски и не само удържа шампиона Лудогорец в Разград, но и успя да го победи с 1:0. Орлите цял мач атакуваха настървено, но организираната отбрана на черно-белите отказа нападателите на домакините. Лудогорец удари три греди и изпусна дузпа, но Локо дочака своя момент и в края на мача изтръгна заслужена победа. Така черно-белите поставиха още повече въпросителни пред шампиона и новия старши треньор с богата визитка- бразилецът Пауло Аутуори. В герои на мача се превърнаха авторът на гола Филип Михалевич и вратарят Мартин Луков, който се отличи с блестящи изяви.

Мотивирани да заличат негативните впечатления от краха в Шампионската лига зелените тръгнаха напред от самото начало и още в 5-ата минута пропусна първия си шанс. Мисиджан проби отдясно и върна към Вандерсон, който шутира от границата на наказателното поле, а ударът се отби в левия страничен стълб. Само 120 секунди по-късно последва нов изстрел от 17 метра, този път на Лукас Саша, но вратарят Луков прояви рефлекс и изби. В 18-ата минута Лудогорец вкара във вратата на пловдивчани, но реферът Станислав Тодоров отмени попадението, тъй като прецени, че при единоборство рамо в рамо Кешерю е побутнал непозволено Езе. В 25-ата минута разградчани комбинираха в центъра, след което последва много добър пас към Лукас Саша, който шутира в близкия ъгъл на Луков, но топката отново срещна лявата греда.

В 47-та минута реферът отсъди спорна дузпа за Лудогорец. Форстърт стреля с глава и топката срещна ръката на Томашевич, но тя бе прибрана към тялото и нямаше умисъл в действията му. Кешерю стреля силно от бялата точка, но вратарят Луков извади страхотен рефлекс и спаси. В 63-ата минута Лукас Саша нахлу от дълбочина и върна към Кешерю, който стреля отблизо, но Мартин Луков за пореден път спаси. Последва голям пропуск на Моци, който от 3 метра с глава стреля неточно. В 87-та минута Форстър сгреши фатално при една изсипана топка и Филип Михалевич умело провря топката в мрежата. След това Шверчок удари третата греда за домакините и това бе всичко.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 0:1

0:1 Михалевич 87

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 30. Моци, 90. Форстър, 3. Недялков, 18. Дяков, 8. Лукас Саша, 88. Вандерсон, 10. Кампаняро, 93. Мисиджан, 28. Кешерю

ЛОКО ПД: 71. Луков, 6. Езе, 15. Везалов, 50. Томашевич, 7. Петрович, 10. Умарбаев, 34. Банович, 9. Карагерен, 91. Буна, 44. Посинкович, 77. Аралица