Ръководството на ЦСКА е недоволно от наказанието на Локо и настоява за по-тежки санкции за черно-белите след мелето между феновете по време на мача на Лаута. Двата отбора бяха санкционирани с по 2 мача без публика и глоби от по 10 000 лв. Шефовете на червените пуснаха декларация, с която обясняват несъгласието си с решението на Дисциплинарната комисия:

Дисциплинарната комисия не взе предвид данните на полицията в Пловдив и факта, че домакините не бяха осигурили необходимата охрана на рисковия двубой. Без значение за ДК остана и твърдението на директора на ОД на МВР-Пловдив Атанас Илков, който заяви, че двама руски граждани от агитката на Локомотив Пд влизат първи на пистата и с провокативните си действия предизвикват феновете на ЦСКА да сторят същото.

Ние, ръководството на ЦСКА, питаме защо двата клуба получиха еднакво наказание - 2 мача пред празни трибуни, след като фенове на домакините предизвикаха ексцесиите на стадиона, а организаторите на двубоя не се справиха със задачата си? Дисциплинарната комисия може би не вярва на комисар Атанас Илков, който е категоричен, че всичко това се случи заради привърженици на Локомотив Пд?

Защо Локомотив Пд не е наказан и за нанесените удари от фенове на домакините върху наши футболисти и хора от щаба, като нападението срещу Енрике Рафаел дори ясно се вижда в прикаченото видео? По наредба за подобни действия домакините трябва да бъдат наказани с още 10 000 лева и 2 срещи лишаване от домакинство.