Още един таджикски национал ще заиграе в Локо, след като клубът подписа договор с Искандар Джалилов. Срокът на контракта му е за период от две години. Искандар Джалилов е роден на 1 юни 1992 г (26 години) и играе на позицията защитник. Преминал е през школaтa на ЦСКА (Москва). Играл е в Рубин (Казан), Истиклол, Волга (Нижни Новгород) и Дунав (Русе). За последно се е състезавал за Балтика (Калининград). Той е вторият футболист от Таджикистан на Лаута след Парвиз Умарбаев, който преподписа договора си за 1 плюс 1 години.

Междувременно Отборът на Локомотив до 15 години се класира за 1/2-финалите на Републиканското първенство! Възпитаниците на треньора Даниел Димитров завършиха 1:1 с Ботев, но с общ резултат 2:1 отстраняват "жълто-черните" и продължават напред.

Срещата се игра на централния терен в спортен комплекс "Локомотив" и бе изгледана от повече от 400 зрители. Още в 6-та минута Георги Мавродиев даде преднина на "черно-белите" за 1:0. Последваха равностойно минути на Лаута. В края на полувремето Милен Николов от гостите нацели гредата на вратата на Петър Мильотев.

Второто полувреме предложи много борба на терена. Ботев успя да изравни резултата за 1:1. Иван Аврамов от пряк свободен се разписа и изравни. До края на мача двата отбора не си отбелязаха и "черно-белите" продължават напред.

Така Локомотив се класира сред 4-те най-силни отбори в тази фаза. В четвъртък "смърфовете" ще научат своя следващ съперник - Левски (София), ЦСКА-София или Лудогорец (Разград).