Боят между феновете на Локо и ЦСКА на Лаута по време на мача между двата отбора преди около месец очаквано се появи в интернет изданието okolofutbola.tv на фена на Спартак Москва Максим Тук. Той присъстваше на мача и се оказа основният провокатор на мелето. Така се потвърди версията, че боят е организиран, именно, за да бъде заснет за предаването му.

"Най-значимото нещо през годината е Максим Тук в България", гласи коментар под обзорното видео Russian Hooligans 2017. "Максим е №1", отговарят на коментара от профила на okolofutbola.tv в сайта за видеосподеляне. Доста коментари има и от родни потребители, а един от тях гласи: "Максим, ела пак при ЦСКА (София)! Боли ли те главата? :)", пише sportcafe.bg. Припомняме, че руският запалянко пострада при боя и престоя няколко дни в ареста.

От okolofutbola.tv разясняват, че това е първото обзорно видео и в следващите дни ще има още едно. "2017-а беше спокойна година в Русия преди Световното първенство. Поради различни причини, хулиганската среда е в хибернация, а пробуждането се очаква не по-рано от есента на следващата година. Независимо от това, не може да се каже, че дейността на хулиганите извън кулисите е била сведена до минимум. Тази година имаше доста интересни срещи и преплетени пътища. Не можем да разкажем за всички битки, но можем да ви покажем общата картина! И така - как мина тази година месец след месец - вижте във видеото", пишат хората на Максим Тук.