Локомотив е велик клуб с богата история, а подкрепата на феновете е в състояние да накара всеки да затрепери. Това каза новият старши треньор Бруно Акрапович на официалното си представяне тази сутрин на Лаута. Босненският специалист подписа договор за две години и ще се опита да стабилизира отбора след сътресенията от последните седмици и напускането на предишния наставник Войн Войнов.

Не сме говорили за конкретни цели с ръководството. Основната ни цел ще бъде да закрепим тима, да играем добър футбол и да върнем феновете по трибуните, защото само с тяхната подкрепа един футболист може да даде максимума от себе си. Искам да кажа на запалянковците, че ще оставяме сърцата и душите си на терена. Наясно съм, че ни предстои тежка програма – играем с трите гранда на българския футбол – Лудогорец, Левски и ЦСКА. Имаме малко време, да изработим тактически план за тези мачове и за остатъка от полусезона. През зимната пауза ще работим повече, а тепърва ще преценяваме на кои постове ще ни трябват играчи, каза Акрапович.

Видях добри неща в мача срещу Етър, но и доста грешки по организацията. Какъв стил ще налагам в Локо? Това зависи от противника, но ще практикувам агресивен и експлозивен футбол. Моята задача като треньор е да извлека максимум от всеки един фугболист, както и да върна усмивките и доброто им настроение, защото иначе нещата няма как да се получат, каза още босненският специалист. Той вече направи първата промяна и въведе ранни сутрешни тренировки. Всеки ден занятията ще започват в 8.30 часа, уточни той. Новият старши си води и помощник – хърватинът Желимир Такиш. Говорих с предишния наставник Войн Войнов – той е много добър човек, каза още Акрапович.

Според него в българския шампионат има повече силни и равностойни отбори в сравнение с македонското първенство, например. В Хъратия пък има същия проблем като у нас – няма публика по стадионите. За най-голямото си постижение като футболист смята това, че е играл срещу имена като Луис Енрике и Пеп Гуардиола. А треньорското постижение, с което се гордее е достигането до плейофите на Лига Европа с Шкендия. Загубихме от Гент решителната битка за влизане в групите, но това бе исторически успех за клуба, каза Акрапович.