Локомотив Пд изигра последния си мач за годината в неделя – 2:2 срещу Дунав, а след него старши треньорът Бруно Акрапович обеща, че в следващите 3-4 дни на Лаута ще бъде интересно. Думите му намериха реално покритие днес, когато на стадиона се появи цял отбор нови играчи на проби. Общо 12 мераклии от различни краища на географията ще се опитат да хванат окото на взискателния специалист, който неведнъж говореше, че в отбора липсват класни играчи. Сред дошлите на проби обаче няма нито едно известно име и поне засега не е много ясно откъде ще дойде класата.

Оживлението на Лаута принуди един от поканените да си събере багажа и да си тръгне още преди началото на пробния период. Става въпрос за голмайстора на Трета лига – Андрей Атанасов. Такъв хаос отдавна не бях виждал. Дойдох, за да проведа няколко тренировки с отбора. Изведнъж отнякъде се появиха 12 човека, предимно чужденци, които никой не ги познава. То е ясно, че чужденецът ще си вземе неговите хора. За толкова кратко време няма как да се обърне внимание на качествата на всеки. Ясно е, че пробите са само параван. Няма смисъл да си губя времето. Виждал съм много подобни ситуации и съм сърбал попарата, каза Атанасов пред Sportal.bg.

Междувременно ПФК Локомотив представи официалния календар за предстоящата нова 2018-та година. В отборната снимка на представителния мъжки отбор се включиха играчи, треньори и членове на екипа. Продажбата ще стартира на 16 декември на Черно-бялата Коледа в Панаира, а привържениците на тима ще могат да закупят календара и от фен-магазина на стадион Локомотив.