Локомотив победи с 3:1 Славия в първи мач от плейофите за разпределение на местата от 7-о до 10-о в Първа професионална лига. Георги Йомов откри резултата още в 69-ата секунда, а в 17-ата минута Димо Бакалов изравни. Анте Аралица изведе домакините напред с гол в 56-ата минута, а в 67-ата минута във вратата на Стергиакис се разписа и Веселин Марчев.

Това стана не и без помощта на няколко футболисти на смърфовете. Минчев нахлу в наказателното поле и си бутна дълго топката, Мухамед опита да я изчисти, но я изпрати в краката на Момчил Цветанов. Крилото на белите центрира, Везалов чукна топката с глава преди тя да бъде уловена от Милина, тя попадна в краката на Йомов, който вкара в празната врата, пише Sportal.bg.

След 10 минути игра пловдивчани можеха да върнат попадението, когато осъществиха опасен набег отдясно, но бялата отбрана изби в корнер. След неговото изпълнение Стергиакис изпусна топката, настана голямо меле на границата на малкия пеналт, но в крайна сметка защитник на Славия изчисти в тъч.

По-настойчивата игра на Локо даде резултат в 17-ата минута. Умарбаев изведе с великолепен дълъг пас Димо Бакалов зад гърба на Шоколаров. Крилото на смърфовете овладя топката и вкара технично покрай Стергиакис за 1:1.

Само 120 секунди по-късно домакините организираха мнаго опасна контраатака, но Марчев не успя да намери Бакалов в наказателното поле.

До края на полувремето Локо натискаше Славия, но повече опасности не бяха създадени и пред двете врати.

Пет минути след почивката смърфовете можеха да осъществят пълен обрат. Бакалов стреля с глава след центриране от фаул, но покрай левия стръничен стълб. Гостите отговориха минута по-късно с бомбен шут на Узунов, който профуча покрай горния десен ъгъл.

Пълният обрат бе факт в 57-ата минута след ефектен гол на Анте Аралица. Нападателят овладя топката отляво на границата на наказателното поле и след фалцов шут с десния крак прати топката в далечния ъгъл на Стергиакис - 2:1 за Локомотив (Пловдив).

Смърфовете продължиха да атакуват и в 67-ата минута вкараха трето попадение. Велковски центрира от корнер на задната греда към Марчев, който вкара с глава за 3:1.

Десет минути по-късно Аралица изведе Бакалов, който стреля технично с левия крък, но не уцели близкия ъгъл на бялата врата.

До края на срещата опасности пред двете врати липсваха и резултатът остана непромен.