С група от 25 футболиста започна зимната си подготовка Локомотив Пд. Малко преди 14 часа старши треньорът на черно-белите Бруно Акрапович изведе тима на първа тренировка на помощното игрище на Лаута. Около 50 фена се събраха да гледат заниманието, а Акрапович мина и поздрави всеки един от тях.

В групата бяха и шестима нови футболисти, които ще преминат пробен период в отбора. Това са вратарят Антони Милина, младият бразилец Елитон Торета, Анте Аралица, Ивайло Аврамов, Илия Джамов и юношата на Ботев Боримир Карамфилов. С тима започнаха и двама юноши – Петър Главчев и Димитър Законов. В първата тренировка взеха участие и три нови попълнения, които вече подписаха договори – вратарят Росен Андонов и нападателите Абделхаким Буна и Филип Михалевич. Мохамед Муса, Халед Аяри и Парвиз Умарбаев ще се включат в тренировъчния процес утре. Вратарят Павлин Евтимов е контузен и е бил опериран.

"Черно-белите" ще се готвят в Пловдив две седмици, до 25 януари. След това заминават на лагер в Анталия до 10 февруари. Планирани са 6 контроли, които бяха обявени в края на миналата година:

17.01 Локомотив - ФК Хебър Пазарджик

22.01 Локомотив - ПФК Марица Пловдив

29.01 Локомотив – Себаил (Азербайджан, Премиер лига)

02.02 Локомотив – Баник Острава (Чехия, Първа лига)

06.02 Локомотив – Младост Лучани (Сърбия, Суперлига)

09.02 Локомотив - ФК Судува (Литва, А лига)