ПФК Локомотив (Пловдив) закупи една от най-известните методики за обучение Корвър, която представлява техническо обучение за подрастващи деца. Тя се ползва в топ отбори по цялото земно кълбо, като ще бъде приложена и в школата на "черно-белите" от следващата седмица. Корвър Коучинг е световноизвестна методика за повишаване на техническите качества на футболистите, като своевременно е и обучение за треньорите. Успешно прилагана е повече от 30 години в страни като Холандия, Италия, Англия, Испания, Франция, САЩ и по целия свят. Едни от най-добрите наставници в света са използвали методите й в клубове като Аякс, Байерн (Мюнхен), Арсенал, Олимпик (Марсилия), Ювентус, Бенфика, Нюкасъл, Милан, Лацио, Интер и френския национален отбор.

Основният фокус е върху така наречената „златна възраст“ от 7 до 12 години, но може успешно да се прилага във всички възрастови групи. Преди няколко седмици треньорите от ДЮШ изкараха специален курс на обучение, за да се запознаят подробно с методиката на обучение Корвър.

Междувременно представителният отбор на черно-белите посети ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян“ в Стария град. Срещата се организира под патронажа на фенклуба. Заобиколени от развълнувани деца и вдъхновени от техните възгласи, играчите се върнаха в детството си, когато чакаха с нетърпение всяка възможност да се докоснат до своите любимци. Те се отблагодариха на повече от 300 ученици и ги зарадваха с безброй артикули в черно и бяло, докато по уредбата звучаха добре познатите сред подрастващите песни на Пловдивския любимец.

Сърцето на Пловдив беше огласено от възгласите на децата, които си припомниха най-знаковите победи през последните няколко сезона в компанията на главните действащи лица в тях. Недалеч от мястото, където се е родил нашият спортен клуб, семената на черно-бялата идея намериха плодотворна почва, която обещава да даде добри попълнения в редиците на Пловдивския любимец! Черно-белият купон продължи с импровизиран мач на малки вратички между учениците и техните черно-бели любимци. Футболистите на Локомотив не успяха да покажат най-доброто от себе си и логично допуснаха поражение от децата. Празникът завърши с обща групова снимка на треньорите, футболистите, учителите и техните ученици.