Локо загуби с минималното 0:1 от шампиона на Литва - Судува (Мариамполе) в последната си контрола от подготвителния лагер в Турция. Единственият гол в срещата падна в началото на второто полувреме.

В 10-та минута Локомотив бе близо до откриване на резултата. Самостоятелна акция на Парвиз Умарбаев през центъра на терена завърши с опасен удар, който мина на сантиметри от целта. Няколко минути по-късно играч на Судува стреля от наказателното поле, но Илко Пиргов успя да се намеси. В 33-та минута нападател на литовците нанесе изстрел, но над вратата на Локомотив. В 39-та минута Веселин Марчев успя да засече центриране от ляво, но стража на Судува улови без проблеми.

В 52-та Анте Аралица стреля от дистанция, но топката премина покрай вратата. Минута по-късно Судува успя да открие резултата за 0:1 чрез Риджино Сисилия. В 65-та минута шут на Райков бе избит в гредата от вратаря на литовците. В края на двубоя удар на Аралица с глава мина над горната греда.

Утре е последния ден на отбора в Турция, след което възпитаниците на Бруно Акрапович се прибират в България. Първият официален мач на Локомотив за годината е на 18 февруари срещу Пирин (Благоевград). Срещата ще се играе на Лаута от 12:30ч, като двубоят ще е без публика.

Локомотив: Илко Пиргов, Димитър Велковски, Асен Георгиев, Димитър Везалов, Мохамед Муса, Игор Банович, Парвизджон Умарбаев (55 Елитон Торета), Димо Бакалов (57 Симеон Райков), Абделхаким Буна, Веселин Марчев, Анте Аралица