Локомотив Пд завърши 1:1 като гост на новака Витоша Бистрица в мач от поредния кръг на Първа лига и продължава да е без победа под ръководството на новия старши треньор Бруно Акрапович. При него черно-белите имат три загуби и едно равенство. Пловдивският тим повече трябва да съжалява за пропуснатата победа, тъй като през целия мач бе по-активен и владееше повече топката, но пропуски и неточни решения в атака лишиха гостите от победата.

Началото се разви мълниеносно, като двата тима си вкараха по едно попадение в рамките на минута. В 9-та Витоша откри след хубава акция, започната от Петров, който изведе Цанков по фланга, защитникът върна към дузпата и Лазаров засече в мрежата. В ответната атака Марчев центрира отдясно и на далечната греда Димо Бакалов стреля неспасяемо с глава в долния десен ъгъл.  В 37-та минута Локо бе на косъм от втори гол. Симеон Райков стреля отлично от пряк свободен удар, топката се отби в гредата, а връхлитащият Бакалов се подхлъзна и не можа да я довкара.

След почивката превъзходството на черно-белите продължи и последва нов голям пропуск. В 60-та минута Марчев бе оставен напълно непокрит в пеналта и отправи удар с глава, но топката премина на сантиметри от гредата. До края на мача нищо на терена не се промени и двата тима трябваше да се задоволят с точката.

ВИТОША: Иванов, Узунов  (70 Кочилов), Върбанов, Цанков, Гьонов, Петров, Пеев,  Лазаров , Христозов, Мутафчийски, Долапчиев

Треньор: Костадин Ангелов

ЛОКОМОТИВ (ПД): Пиргов, Муса Мохамед, Георгиев, Везалов, Банович, Марчев, Траянов,  Бакалов, Райков (64 Аяри), Велковски, Умарбаев (45  Дани Кики)

Треньор: Бруно Акрапович

София, ст. "Васил Левски"