Локо постигна добър турнирен резултат при гостуването си на Черно море в първия плейоф за участие на баража за Лига Европа. Черно-белите губеха с 2:0, но гол на Михалевич в 84-та минута ги оставя в играта за евротурнирите. Пловдивският тим доигра двубоя с 10 души, след като Аралица бе изгонен с директен червен картон в края и ще пропусне реванша на 19 май на Лаута. Победителят от сблъсъка ще гостува в един мач на третия от първата шестица - най-вероятно Левски, за определяне на последния ни участник в Лига Европа.

Домакините не можеха да разчитат на контузените Дани Кики и Мариян Огнянов, докато Локо започна без Умарбаев и Аралица, който не е напълно възстановен, но по-късно влезе в игра. Защитникът Юрица Булят пък бе с температура. ерно море започна по-активно и преди почивката отправи няколко опасни удара чрез Божилов, Илиев, Василев и Димов с глава, които не намериха целта. Черно-белите отвърнаха с пробив и шут на Симеон Райков, спасен от вратаря Макенджиев.

В началото на второто полувреме Зехиров бе оставен непокрит и стреля силно, но топката профуча покрай вратата. Последва шут на Илиев, който отново не попадна в очертанията. В 59-та минута Нападателят на Черно море Фенуш се озова напълно сам пред опразнената врата, но прати топката високо над напречния стълб. В 62-та минута домакините поведоха. Зехиров вкара красиво попадение, след като прехвърли вратаря с фалцов удар. Само 2 минути по-късно Стивън Езе сгреши фатално пред наказателното поле, Фенуш му отне, излезе сам срещу вратаря и покачи на 2:0.

Локо вкара скъпоценното попадение, което му дава големи шансове за реванша, в 84-та минута. Буна проби страхотно отляво, центрира ниско по тревата и Михалевич засече в мрежата. В самия край Анте Аралица проби през центъра и изскочи сам, но стреля в аут. След това поиска дузпа, претендирайки, че Витанов го е задържал, такава не последва нападателят изпусна нервите си, изрита противников играч и бе изгонен.

ЧЕРНО МОРЕ - ЛОКОМОТИВ (ПД) 2:1
1:0 Зехиров (62)
2:0 Фенуш (64)
2:1 Михалевич (84)

Черно море: Макенджиев, Станчев, Димов, Хасани, Кононго, Г. Илиев, Витанов, Зехиров, Р. Василев, Божилов, Фенуш.

Локомотив Пд: Милина, Велковски, Везалов, Езе, Мухамед, Банович, Ангелов, Райков, Буна, Марчев, Михалевич.