Локомотив Пд продължава уверено похода си към баража за Лига Европа. Черно-белите победиха като гости носителя на Купата на България Славия с 3:0 и с общ резултат 6:1 се класираха за последния двубой, който ще определи участника на баража за Лига Европа, който ще срещне третия в първата шестица. Пловдивският тим ще трябва да пребори и Черно море, като мачовете са на 16 май в 19 часа във Варна и на 19 май в 19.45 часа в Пловдив.

Белите си осигуриха участие в Европа през Купата и за тях този мач бе без никакво значение. Старши треньорът Златомир Загорчич бе дал почивка на доста от титулярите и Локо се възползва по най-добрия начин. Умарбаев откри резултата в 25-та минута и окончателно лиши мача от интрига. Таджикът получи топката на границата на наказателнто поле от Димо Бакалов и с премерен удар с левия крак откри резултата.

Двубоят се доиграваше, когато гостите вкараха още две попадения. В 82-ата минута Симеон Райков центрира отлично от фаул към Янко Ангелов, който с глава реализира. Малко по-късно Славия получи правото да изпълни дузпа, след като Димитър Велковски спъна Сашо Александров в наказателното поле. Зад топката застана Милчо Ангелов, но вратарят на Локо спаси удара му. В края на мача пловдивският тим вкара трети гол. Далечен удар на Райков се отби в гредата и попадна у Анте Аралица, който без да се бави реализира за крайното 3:0.

СЛАВИЯ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 0:3

0:1 Умарбаев (26)

0:2 Ангелов (82)

0:3 Аралица (90)

Славия: Василев, С. Александров, Ст. Велков, Христов, Шоколаров, Узунов, Карабельов, Иванов, Чунчуков, Н. Милев, М. Ангелов

Локомотив Пд: Милина, Велковски, Езе, Везалов, Мухамед, Умарбаев, Елитон, Ангелов, Буна, Бакалов, Михалиевич