Представителният отбор на Локомотив записа равенство 1:1 при гостуването си на Етър (Велико Търново). Голът за "черно-белите" реализира Филип Михалевич през първата част, който е и негов първи с екипа на "смърфовете". Домакините изравниха от дузпа няколко минути преди края.

Срещата започна с натиск на "болярите" и няколко неточни изстрела на техни играчи. В 21-та минута Иван Петков от домакините засече с глава, но Антони Милина показа рефлекс и изби в корнер. В 33-та минута Локомотив поведе в резултата. Симеон Райков се възползва от грешка на "болярите", напредна и подаде към Филип Михалевич, който преодоля защитник и стреля за 0:1.

В 62-та минута Румен Руменов от Етър прати топката след фаул над вратата на Антони Милина. Шест минути преди края на срещата съдията Николай Йорданов отсъди дузпа за домакините. Велко Батрович стреля от фаул, а топката срещна ръката на Димитър Велковски в наказателното поле. Батрович застана зад топката и вкара за крайното 1:1.

Това бе последният мач от груповата фаза във втората осмица. Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) завършва на втората позиция в група "Б" с 37 точки и ще има за противник в плейофа първият от група "А" - Славия (София). Двете срещи ще са на разменено гостуване, а "черно-белите" ще бъдат първи домакини. Двубоят със столичани ще бъде в петък (04.05) от 17:30 на Лаута. Реваншът е на 13 май от 19:00 в София.

Етър: Иванов, Филипов, Василев, Гълъбов, Атанасов, Манев, Сърмов, Младенов, Руменов, Почански, Петков.

Локомотив: Милина, Иванов (60' Елитон), Везалов, Булят, Абдулахи, Велковски, Ангелов, Исуф (46' Банович), Райков, Умарбаев (89' Главчев), Михалевич