Локо взе живителна глътка въздух след хубава победа с 2:0 срещу гостуващия Етър на Лаута. Старши треньорът Войн Войнов обаче заяви веднага след края на срещата, че напуска тима. Щастлив съм от победата, защото това бе последния ми мач начело на Локомотив. Напускам, за да успокоя обстановката. Феновете искат постоянно да побеждаваме, но това просто няма как стане. След като дойдох ни напуснаха 8 състезатели и не можахме да привлечем играчите, които искахме, но не се оправдавам. Ако съм обидил някого - извинявам се, бе лаконичен Войнов, за чиято смяна се говореше от няколко кръга насам. След последния съдийски сигнал Играчът на мача Димо Бакалов призна, че най-вероятно чужденец ще смени Войнов и ще застане начело на отбора.

Иначе домакините изстрадаха, но заслужиха победата. Те бяха по-напористия отбор и въпреки че играта им невинаги вървеше, напълно държаха контрола на мача. Гостите започнаха активно и два удара на Иван Стоянов, вторият от фаул, профучаха покрай вратата. Постепенно домакините установиха надмощие и поведоха в 33-та минута. Крумов центрира, Димо Бакалов засече с глава и откри резултата.

В 48-та минута вратарят на черно-белите Илко Пиргов се самоконтузи и трябваше да бъде заменен от Диао. Получи се забавяне, тъй като резервнтия страж трябваше да сложи фланелка, която се различава от екипа на гостуващия тим. През второто полувреме черно-белите започнаха да действат още по-настъпателно, но не можаха в пълна степен да се отърсят от напрежението. Те владееха топката, но трудно стигаха до позиции за гол. В 60-та минута Везалов засече центриране от фаул с глава, но топката мина покрай вратата. Локо пропусна златна възможност за втори гол само две минути по-късно. муса Мохамед проби прец центъра и с перфектен пас изведе Дино Мартинович сам срещу вратаря. Словенецът обаче би в тялото на вратаря.

В 88-та минута резервата Димитър Велковски скложи край на спора. Той бе изведен отлично от Димо Бакалов при една контраатака и майсторски стреля покрай вратаря.

Локомотив (Пд) - Етър 2:0

1:0 Бакалов (33)
2:0 Велковски (88)

Локомотив (Пд): Пиргов, Крумов, Николов, Везалов, Муса, Фрикеше, Пауло Серджо, Умарбаев, Марчев, Мартинович, Бакалов.

Етър: Иванов, Александров, Гълъбов, Пехливанов, Минев, Атанасов, Сърмов, Апостолов, Руменов, Бадара, Стоянов.