ПФК Локомотив Пловдив официално разтрогна зоговора си с капитана Мартин Камбуров, като това стана по взаимно съгласие, събщават от Лаута. Камбуров си тръгна от отбора след свада с президента Христо Крушарски още преди първия мач с Етър от новото първенство. ПФК Локомотив благодари на Мартин Камбуров за времето, прекарано в клуба, и му пожелава в бъдеще успехи в личен и професионален план, се казва в официалното съобщение на клубния сайт lokomotivpd.com.

Междувременно представителният тим на Локомотив проведе учебна игра на главния терен на Лаута. Футболистите се разделиха на два отбора, като "зелените" победиха "белите" с 2:1 в две полувремена по 25 минути. В учебната игра се включиха и присъединилите се вчера към отбора чужденци. Това са гърците Димитриос Воснакидис и Анатонис Рамос, белгиецът Елияким Нгандоли и камерунецът с френски паспорт Ахил Флоберт Аланга. Трениращият с отбора Симеон Райков също взе участие.

Проверката пропуснаха Дани Кики, Димитър Везалов, Пауло Серджо и Павлин Евтимов, които се готвеха на облекчен режим. В неделя "черно-белите" гостуват на ЦСКА-София. Срещата е насрочена за 20:00ч. на стадион "Българска армия".