Легендите на Локомотив Пд Христо Бонев - Зума и Георги Василев - Гочо обраха овациите на Черно-бялата Коледа в Конгресния център на Панаира преди минути. Над 400 фенове, футболисти, треньори и ръководители ги аплодираха бурно при връчването им на специалните награди. На голям видео екран беше излъчен специален филм за Гочо, който бе награден от Зума със специален плакет за принос към черно-белите. След това големият локомотивец Харалампи Ванев награди и самия Христо Бонев, който тази година чества своя 70-годишен юбилей.

Благодарение на него вкарах доста от головете си, каза Зума за Гочо и пожела на локомотивци да бъдат обединени, тъй като ако не чувства подкрепата им, отборът е без крила. Зума повече се притесняваше преди дербитата с Ботев, на мен не ми пукаше, каза Гочо, който е най-резултатният футболист в пловдивските дербита с 12 попадения.

Преди това деца от школата на тима пяха локомотивски песни, имаше музикална програма, авторът на книгата за Локо "Оттук започва любовта" запозна присъстващите с паметни моменти от историята на клуба. Не бяха забравени и феновете, като отделните фракции в агитката също бяха наградени и почетени. Стана ясно, че за края на януари е насрочено Общо събрание на възродения фенклуб на Локомотив.