Фенклубът на Локомотив Пд разпространи чрез сайта си изявление до кмета на Пловдив Иван Тотев във връзка с усилията, които Общината полага за обновяването и реконструкцията на стадионите в града. В същото време те изразяват несъгласие стадион „Пловдив“ да бъде ползван само от един отбор Ето какво се казва в него – публикуваме го без редакторска намеса:

Фенклуб Локомотив Пловдив изразява удовлетворение от решението на пловдивските власти да извършат ремонт на емблематичния за града стадион „Пловдив“, донесъл запомнящи се моменти на футболната общност в града. С реконструкцията на този стадион и с концесиите на други футболни съоръжения, които трябва да бъдат предоставени в най-скоро време, ние сме убедени, че градът ни отново ще разполага с отлични спортни съоръжения, на каквито са израснали десетки и стотици спортисти от нашия град. За тази цел са нужни обединени усилия на обществеността и на управляващите. Поднасяме нашите уверения на кмета на Пловдив, както и на други отговорни фактори, че могат да разчитат на нашето съдействие и бдителност за реализиране на посочените цели. Уверени сме, че в качеството си на коректив, Фенклуб Локомотив Пловдив може да бъде изключително полезен, бидейки организация с обществена значимост и влияние, която е доказала през годините, че може да изразява и отстоява гражданска позиция, която е от интерес за целия град.

Във връзка с гореизложеното, изказваме недоумение, че при обсъждане на ремонта на спортен обект в Пловдив, кметът разглежда възможността стадион „Пловдив“ да бъде ползван само от един отбор. Считаме, че подобно отношение не поставя всички заинтересовани страни при равни условия, като дава неоправдано предимство на един от отборите в града. Разглеждаме този случай на фаворизиране на една страна като изключително неадекватна проява, особено в контекста на скандалите, които разтърсват страната в последните седмици.

Фенклуб Локомотив Пловдив заявява, че при изразяването на своята позиция винаги ще преследва безкористни цели, които са в интерес на града и неговите жители.