Дългогодишният футболист на Локомотив Ванчо Траянов реши да сложи край на своята футболна кариера на 39 годишна възраст. Шампионът с "черно-белите" от 2004-та година записа над 150 мача с екипа на "смърфовете", като със сърцата си игра спечели симпатиите на феновете през изминалите години. Той ще бъде запомнен като играч и човек, останал винаги верен на идеята Локомотив. Ванчо Траянов ще продължи да работи като скаут за Локомотив, а с огромния си опит във футбола ще помага и в детско-юношеската школа на отбора.

Беше много трудно за мен, но реших да прекратя кариерата си на футболист. Благодаря на всеки един ръководител, треньор, съотборник, фен и приятел за оказаната помощ през състезателните ми години.

Това не е край, а началото на ново предизвикателство за мен. Ще работя като скаут за Локомотив, освен това ще помагам и на младите таланти в школата на отбора, ще им предам от опита си. Спекулации са твърденията, че ще продължа своята футболна кариера - няма да се състезавам повече.

Искам да изкажа огромни благодарности на ръководството, треньорите, съотборниците и феновете на тима. За мен беше чест да съм част от "черно-бялото" семейство през изминалите години. Заедно сме преживели и добри, и не толкова добри моменти, но винаги съм чувствал Локомотив и Пловдив като мой втори дом.

Сега продължавам своето професионално развитие отново във футболните среди. Ще дам всичко от себе си в новото начинание. Радвам се, че ще продължа да работя за Локомотив, благодарен съм, че получих възможността отново да съм част от клуба" , заяви Ванчо Траянов за lokomotivpd.com.