Живата легенда на Локомотив Пд Мартин Камбуров навършва 37 години днес, на 13 октомври, петък. За него датата е сакрална, а за кого ще се окаже фатална - за новия му отбор Берое или за любимия му Локомотив - ще разберем тази вечер, когато двата отбора играят един срещу друг от 20 часа в Стара Загора в мач от поредния кръг на Първа лига. Да, по ирония на съдбата Камбуров ще се изправи срещу бившия си тим навръх рождения си ден, в петък, 13-и.

Със своята отдаденост към футбола и спортното си дълголетие Мартин се превърна в истински еталон за професионализъм. Със своите 191 гола в елита на родния футбол той е на 4-то място във вечната ранглиста на голмайсторите - само на три попадения от Динко Дерменджиев - Чико и на 5 от Наско Сираков. Съвсем скоро може да ги задмине и да се озове на второто място след Петър Жеков, който има 253 попадения.

Камбуров си тръгна със скандал от Локомотив, но не си е тръгнал от Лаута. Там той продължава да бъде Императора в сърцата на черно-белите фенове. И по един или друг начин ще се завърне на мястото, на което пожъна най-големите си успехи и си изгради ореол на легенда. Затова, въпреки че игра за много други отбори, Камбуров ще си остане Капитанът на Локо.

Да си жив и здрав, Мартине!