Боят между феновете на Локо и ЦСКА по време на мача на Лаута бе отразен пространно във водещи издания в Европа. Агенция "Ройтерс" посвещава материал на варварските изстъпления. Същото се отнася за френския "Екип" и още няколко медии. ЕРА също отделя внимание на ексцесиите с обширен материал, отбелязвайки присъствието на ултрасите на Спартак (Москва), които според официалните информации са били в основата на провокациите към агитката на ЦСКА-София. Не остава по-назад и британският Дейли Мейл, който подробно описва събитията и съобщенията за арестите на 10 фена на двата отбора и двама руски граждани, които подкрепяли домакините, на директор на ОДМВР – Пловдив Атанас Илков. Дейли Мейл отбелязва и инцидента, при който фен на Локомотив нахлува на терена и удря в гърба защитника на ЦСКА Рафаел.

Междувременно руснакът Максим Тук, който се очертава като основен провокатор на инцидентите на "Лаута" по време на мача между местния Локомотив и ЦСКА, се оказа "персона нон грата" и за привържениците на московския ЦСКА. Причината е близкото му приятелство с ултраси на Анжи Махачкала и включването им във филм за ултрас културата в Русия, пише offnews.bg .

Той даже се провъзгласява за гарант на порядъчността на феновете от кавказкия регион. Постъпката му е оценена от привържениците на ЦСКА Москва като подлост, за която няма никакво оправдание. "Для нас нет больше в российском ОФ такого человека как Тук", пишат в сайта на привържениците на ЦСКА Москва rbworld.org.