Героят за Локомотив в последния мач на тима срещу Славия - Алфа Конте говори пред Диема спорт за сезона на тима преди предстоящия мач срещу шампиона Лудогорец. Локо победи с 2:0 Славия, а Конте вкара и двете попадения. 

"Бях резерва и в момента, в който ми казаха да се подготвя да вляза в игра знаех, че трябва да дам най-доброто от себе си и да направя разликата. Искам да благодаря на съотборниците ми, на треньора и целия щаб, защото те помогнаха да спечелим този мач. Готов съм да бъда титуляр, но това е изцяло решение на треньора. Винаги се стремя да се подготвя за всеки един мач, независимо дали ще бъда титуляр или не. Всеки един играч от нашия отбор се справя добре. Важното е да побеждаваме, а не толкова кой ще играе. Искам и ще се постарая да заслужа място сред титулярите. Това, което правим е невероятно. Много съм щастлив, че съм част от този отбор и от това, което правим. Готови сме за всеки един двубой независимо срещу кой играем. Ако играем по начина, по който можем вярвам, че ще постигнем много успехи. Можем да направим нещо значимо този сезон. Трябва да останем мотивирани и концентрирани. Способни сме да постигнем нещо голямо", заяви Алфа Конте. 

Резерва измъкна Локо срещу Славия, "смърфовете" с нов рекорд и дръпнаха с 4 точки на върхаЛокомотив спечели с 2:0 с два гола на Алфа Конте