Локомотив загуби класически от Лудогорец с 3:0 на Лаута в мач, който доказа, че черно-белите са доста далеч от класата на шампиона. Орлите убиха интригата още в 17-та минута, когато вече водеха с 2:0 с попадения на Кешеру в 14-та и Марселиньо три минути по-късно. Румънецът се възползва от точно подаване, освободи се майсторски и с плътен изстрел прати кълбото в мрежата. Малко по-късно след центриране от корнер, Абел Анисе игра с глава и топката попадна у Марселиньо, който отблизо на празна врата вкара за 0:2. Още от началото шампионите диктуваха събитията на терена и постоянно притискаха домакините. След втория гол Локо на свой ред се опита да осъществи натиск, но той не доведе до нищо съществено пред вратата на гостите.

В 66-та минута интригата окончателно умря, след като защитникът на черно-белите Пламен Николов получи червен картон за нарушение срещу откъсващ се сам нападател на Лудогорец. В 70-та минута токов удар прекъсна мача. Подобен проблем имаше и в Коматево на мач на Ботев преди няколко кръга, но там се развали само единия от прожекторите. На Лаута изгаснаха всички вкупом. След няколко минути повредата бе оправена и мачът бе подновен. В края на срещата бившият нападател на Ботев Жоао Паоло фиксира крайното 0:3. Лукоки проби необезпокояван отдясно и върна към бразилеца, който с отмерен удар прониза долния десен ъгъл.

Мачът бе изгледан от кеч звездата Александър Русев, който облече черно-бялата фланелка, на почивката получи платинена карта от фенклуба на пловдивския тим. Световноизвестният пловдивчанин използва почивката си, за да посети мач на любимците си от Локомотив.

ЛОКОМОТИВ ПД: Диао, Пашов, Мохамед, Николов, Везалов, Марчев, Банович, Бакалов, Фрикеше, Мартинович, Аяри

ЛУДОГОРЕЦ: Дос Сантос, Пластун, Терзиев, Вандерсон, Анисе, Горалски, Лукоки, Сисиньо, Натанаел, Кешеру, Марселиньо

Стадион: "Локомотив"