Локо бе на прага на втора поредна победа в Първа лига, но не успя в самия край. Черно-белите изиграха оке един мъжки мач и направиха 1:1 със Славия в София, като цяло второ полувреме играха с 10 човека след изгонването на Муса. Белите стигнаха до изравнителния гол в 95-та минута.

Локомотив проведе много добро първо полувреме, в което загатна, че подемът, демонстриран в първия мач от пролетния полусезон срещу Пирин няма да бъде временно явление. Черно-челите поведоха още в 6-та минута със страхотно попадение. Муса изведе Марчев отдясно зад отбраната на белите, той напредна и подаде успоредно на вратата на връхлитащия Димо Бакалов, който порази мрежата.  В първите минути гостите пресираха по целия терен и атакуваха опасна, отново силно игра новото попълнение Анте Аралица. След удар на Умарбаев от малък ъгъл топката се разходи успоредно на вратата на сантиметри от голлинията, Симеон Райков също създаде няколко ситуации пред вратата на домакините.

Второто полувреме започна лошо за Локомотив. Муса повали откъсващия се сам Галин Иванов и получи директен червен картон. За капак се контузи и голмайсторът Димо Бакалов, който не излезе за втората част и бе сменен от Елитон. С 10 души на терена първоначално черно-белите се бранеха организирано и дори намираха начини да контраатакуват. Постепенно белите натиснаха и заформиха няколко мелета пред вратата на Локо. Пиргов спаси коварен далечен шут на Иван Минчев, Велковки трябваше да избива от голлинията удар с глава. Шут на Мба пък профуча покрай гредата. До края отборът на Бруно Акрапович успяваше да удържи щурма на белите, но в 95-та минута - двайсетина секунди след 4-минутното продължение Карабельов донесе точката за Славия.

СЛАВИЯ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 1:1

0:1 Бакалов 6, 1:1 Карабельов 90

Славия: Стергиакис, Александров, Христов, К. Велков, Буров, Мартинов, Велев, Иванов, Минчев, Димитров, Ангелов

Локомотив (Пловдив): Пиргов, Мухамед, Езе, Везалов, Велковски, Банович, Умарбаев, Марчев, Райков, Бакалов, Аралица