Левски изхвърли Лудогорец в четвъртфинала за Купата на България след драма с дузпи на Герена. В редовното време и продълженията двата отбора не успяха да си отбележат гол и като цяло не убедиха, че могат да играят класен футбол, но поне след това показаха, че са по-добри от бялата точка и сините триумфираха с 6:5. Мавис Чибота пропусна решителната дузпа за орлите, след като и двата тима вкараха първите 5 дузпи.

Лудогорец бе на прага да реши нещата в последната 90-та минута на редовното време, но Григоре пропусна от бялата точка. Преди това орлите владееха повече топката, но рядко стигаха до добри ситуации за гол. Сините се опитваха да контраатакуват, но това рядко им се получаваше. В последната минута на добавеното време Каули хвърли страхотен пас къмз Марселиньо, който бе повален от Ейолфсон. Вратарят на Левски Миятович обаче спаси удара на Григоре от бялата точка. В продълженията не се случи нищо интересно и така се стигна до дузпите.

Миланов изведе домакините напред, Моци изравни. Горанов бе точен за Левски, Шверчок - за Лудогорец. Робърта изведе сините напред, Григор този път бе точен за 3:3. Спиерингс направи 4:3 за домакините, но Каули изравни. Кали Тиам вкара петата дузпа за сините, както и Марселиньо за Лудогорец. Ейолфсон отбеляза за сините, Чибота стреля над гредата и прати Левски на полуфиналите. Така 4-те полуфиналисти са ясни - Локомотив Пд, Ботев, ЦСКА и Левски. Жребият е на 10 март от 11 часа, като полуфиналите ще се играят на разменено гостуване.