Старши треньорът на Реал Зинедин Зидан таи съмнения, че отборът ще продължи да побеждава с него и това е причината да си тръгне. Зизу коментира надълго и нашироко мотивите за шокиращото си решение да напусне Бернабеу.

Вчера говорих с президента Флорентино Перес и му казах, че не искам да оставам тук и през следващия сезон.  Знам, че е странно за всички, но мисля, че това е правилното решение. Този отбор трябва да продължи да побеждава, но аз мисля, че след 3 години е нужна промяна - нещо различно, нова методология. Как мога да продължа да изисквам максималното от играчите след всичко това?! Ето защо взех това решение. Това е клубът, който обичам, обичам и президента, който изгради този голям отбор и винаги ще съм благодарен. Промяната обаче е нужна, така смятам, коментира Зидан.

Да, това може да не е “сбогом”, а  “ще се видим пак”.  Винаги ще бъда наблизо. Може би хората мислят, че бъркам, но за мен аз съм прав. Не съм убеден на 100%, че ще продължим да побеждаваме. А когато имам такива съмнения, то значи е време да си тръгна. Ако бях останал, щеше да е по-трудно за нас да печелим. Това се видя в първенството и Купата на Испания, където не се представихме добре. Когато усетя, че дадена кампания няма да завърши добре, то е по-хубаво изобщо да не я започвам. Така усещах нещата като футболист, така е и сега. С президента говорихме за нови футболисти, как да подсилим тима, но не това е причината за напускането ми, каза още френският специалист.

Не съм се изморил от треньорството - все пак го правя от само три сезона. Не си търся нов клуб, през следващия сезон няма да работя, завърши Зинедин Зидан.