Стамен Белчев вече не е треньор на ЦСКА, обяви официалният сайт на червените. Отборът до края на сезона ще бъде воден от Христо Янев.

След поредицата от негативни резултати Стамен Белчев взе решение да напусне своя пост на старши треньор на ЦСКА в името на благото на отбора. Той си тръгва заедно с трима от помощниците си - Стефан Генов, Даниел Моралес и Ивайло Иванов, се казва в официалното съобщение.

Ръководството благодари на Белчев за изключителния му професионализъм и всеотдайната му работа в ЦСКА и му пожелава здраве и бъдещи професионални успехи! На негово място до края на сезона отборът ще бъде ръководен от човек от клуба. Христо Янев поема тима, а негови помощници ще бъдат Владимир Манчев и Ивайло Петров. Заедно с тях ще работят и кондиционните треньори Томас Нойберт и Кирил Динчев, като на щаба ще помагат и легендите на клуба Георги Велинов и Красимир Безински.

Христо Янев, Владимир Манчев и Ивайло Петров изведоха тима до трофея в турнира за Купата на България през 2016 година. През януари те се завърнаха на работа в ЦСКА. Янев и Манчев бяха скаути на първия отбор, а Петров - треньор на вратарите в Академия ЦСКА, се казва още в съобщението на ЦСКА-София.