Наставникът на Люксембург Люк Холц говори след нулевото равенство с България в Пловдив в среща от Лига на нациите. Специалистът се оплака от терена на стадион "Христо Ботев". Холц изрази претенции към главния съдия от Словения.

"Щастлив съм от представянето на моя отбор, въпреки тежките условия и лошия терен. Представихме се добре и съм доволен от резултата. Реферът имаше много странни отсъждания - в началото на мача имахме съмнения за червен картон за България, същото се повтори и в 70-ата минута.

Видяхме повторенията, чист червен картон, но реферът не се допита до ВАР, което е странно. Жерсон влезе след почивката, защото той нямаше достатъчно минути през последните месеци, той няма възможност да изиграе два пълни мача в рамките на 72 часа.

За момента имаме 1 точка, искахме повече тази вечер, но вече мислим за мача с Беларус, нашата цел е да не сме последни в групата. Бяхме подготвени за това състояние на терена, то предразполага за повече борба, трудно можехме да играем нашия футбол, България разчита на много битка и бърз преход, по този начин победиха Северна Ирландия", каза Люк Холц.