Легендарният български футболист Христо Стоичков довери, че ще подкрепя Хърватия за успех срещу Англия в днешния втори полуфинал на Мондиал 2018 в Русия.  Хърватският тим е жаден за победа и дано, като балканци, да успеят, каза Христо в ролята си на коментатор към БНТ.

Няма никаква дискусия по темата: техният отбор е много добър, футболистите са боеспособни и с високи качества. Радвам се, че президентът на тяхната футболна централа Давор Шукер успя да направи сплав между тези талантливи играчи. Показват много силна форма. Двамата, които засега най-много са ми харесали, са Иван Ракитич и Лука Модрич. От тях зависи как Хърватия ще може да изненада Англия, коментира Стоичков.

Камата не смята, че островитяните имат предимство заради факта, че съперникът им имаше два поредни мача с дузпи. Умората не е фактор. На този етап няма футболист, който да се оплаква от изтощение, убеден е Стоичков.

Той отново изрази задоволството си от играта на Англия: Харесват ми за това, че забравиха да ритат топката, изрази се Ицо метафорично, визирайки това, че местните футболисти вече са започнали да задържат повече топката и са оставили в миналото типичния английски стил с високи центрирания.