Гръмката загуба на националите от Англия с 0:6 – най-голямото ни домакинско поражение в историята, цяла седмица кънти като камбанен звън, отбелязващ едно от най-големите падения на родния футбол.  Срамът, който изживяхме, разсипа тотално националното ни самочувствие и едва ли ще бъде забравен скоро.  Преекспонираните скандали около расизма по трибуните и неистовият вой на английските медии допълнително засилиха тягостното усещане, че България крета на опашката на футболна Европа и значително изостава от еталоните на великата игра.

В дните след поражението от Англия социалните мрежи бяха залети от шеговити препратки и вицове, свързани със злощастния за нас мач. Ето един от тях:  6-годишно момче оспорило съдебно решение относно родителските права върху него. И двамата родители го биели и съдът постановил момчето да бъде отгледано от леля му.  Детето обаче казало, че и леля му го биела и съдът променил решението си, давайки правата на баба му и дядо му. Хлапакът обаче светнал съдиите, че и бабата и дядото го биели. Съдът се видял в чудо и решил да присъди правата за попечителство на националния ни отбор по футбол, който не бие никого.

В интернет пространството се появиха и новите регистрационни номера на автомобилите в Англия, както и обоснована препоръка да не се купуват телевизори с гласови команди.  Естествено, не бе пожален и вече бившия президент на БФС Боби Михайлов, който си подаде оставката след провала в понеделник.