Аржентина е пред сензационно отпадане от световното в Русия. Меси и гаучосите отново не успяха да намерят себе си, играха безобразно и паднаха от Хърватия с 3:0. Хърватите стояха много по-добре тактически, атакуваха далеч по-опасно и заслужено спечелиха, осигурявайки си участие на осминафиналите.

Ребич откри в 53-та минута след невероятен гаф на аржентинския вратар Кабайеро. Топката бе върната към него, а той реши да я копне към защитник, но не успя да изпълни добре замисъла си. Ребич се ориентира и със страхотен удар от въздуха прониза мрежата. Аржентина бе опряна до стената, но така и не показа, че е способна на нещо голямо. Атаките на южноамериканците бяха твърде предвидими и не носеха реална заплаха за хърватската врата. Хървитя пък продължаваше да контраатакува много опасно. В 80-та минута Лука Модрич нокаутира отбора на Сампаоли с отмерен шут от границата на пеналта, малко след това Ракитич разтресе гредата от фаул, но в 90-та минута направи резила на Аржентина пълен с гол, при който лъсна цялото безсилие на двукратните световни шампиони. Защитниците в синьо-бяло просто стояха на едно място и гледаха атаката на хърватите.

Така Хърватия е начело в групата с 6 точки и е сигурна за следващата фаза. Аржентина трябва да се надява на победа на Нигерия срещу Исландия утре, за да запази шансовете си да продължи.