Звездата на Португалия Кристиано Роналдо остана бесен от решението на ФИФА да запише попадението срещу Уругвай на името на Бруно Фернандеш. Голът откри резултата в двубоя, който завърши 2:0 за португалците. 

Роналдо е останал бесен от решението, а попадението наистина беше куриозна. Фернандеш центрира и търсеше Роналдо, който скочи, но по-скоро не успя да играе с топката, която влетя в мрежата на Уругвай. Роналдо се зарадва, че все едно той е вкарал, но след това се оказа, че това не е така. 

Първоначално голът беше записан на Роналдо, но веднага след това беше даден на Бруно Фернандеш, което разгневи Роналдо още на терена и той с иронична усмивка погледна към таблото. 

Това лиши Роналдо от гол номер 100 с екипа на Португалия, но той ще има поне още два мача да вкара 100-ия гол. Португалия играе с Южна Корея в последен мач от груповата фаза, а отборът си осигури и място на осминафиналите след успеха снощи. 

Бруно Фернандеш също коментира попадението. Той заяви, че е търсил Роналдо при центрирането и смята, че Роналдо е успял да играе с топката. Фернандеш заяви още, че не е важно на кой е гола, а че Португалия е победила.