Руските отбори преживяха кошмарна вечер на старта на груповата фаза в Лига Европа, а катастрофалните им загуби вбесиха местната преса. поражението на ЦСКА Москва с 1:5 от Лудогорец беше предшествано от загубата с 0:5 на Краснодар като гост на Базел и това повдигна въпроса за истинското ниво на руската Премиер лига.

Футболистите на ЦСКА бяха лошо подготвени и настроени за мача в България. Домакините ги превъзхождаха в скростта и работата с топката. За щастие това не е плейоф, а само мач в груповата фаза, но позорните цифри ще останат в историята, пише Чемпионат, като задава въпроса "Не ви ли е срам?" към ЦСКА и Краснодар, които са сред лидерите в руския елитен шампионат.

"ЦСКА взе пример от Краснодар и загуби унизително в Европа", написа в типичния си стил руската версия на Евроспорт. "Български филм на ужасите: ЦСКА се срина за четири минути", такова заглавие сложи на репортажа си за мача "Спорт-Експрес". "Вечерта на футболните кошмари започна в Базел и завърши в Разград", обобщава "Советский Спорт".