Капитанът на България Ивелин Попов естествено не бе щастлив от загубата ни от Холандия с 3:1, сложила край на метчите ни за световното догодина. Попето определи като нелепи головете, паднали в нашата врата и се оплака от съдийството на Атанасиос Сидиропулос, а от останалите му колеги в останалите мачове на "лъвовете".

Труден мач, защото Холандия е доста сериозен отбор. Малко като си повярвахме, показахме характер след почивката. Нелепи голове допуснахме, върнахме се в мача, няма от какво да се срамуваме. Първото полувреме завърши 0:1, второто полувреме излязохме да ги пресираме. И те ритат топката, и те се притесняват, можехме да се надигравахме. Днес можехме да не загубим тук. Съжалявам, че пропускам мача с Франция, разбира се. Съдиите свирят доста безобразно, шарят ни с картони, нормално - малка държава сме, пречим на всички. Раздаваме се, гледаме да изпълняваме треньорските указания, вървим напред лека-полека, каза Футболист №1 на България за 2015 и 2016 година.

Преди мача си говорихме, че е много важно да не пуснем гол първите 20 минути, но допуснахме. После направихме ситуации, ударихме греда. Ако се бяхме оттеглили на почивката при равен, щеше да е друго. После ни вкараха втори гол, но ние върнахме един. След това изпуснахме положения и вместо ние да вкараме, те вкараха трети.  Не успяхме да се ориентираме правилно в ситуции, в които трябва да се ориентираме по-добре. По-добрите отбори наказват тези грешки, анализира Попов.