Бившият президент на УЕФА Мишел Платини призна за манипулация на световното първенство във Франция през 1998 година. Тогава легендата на френския и световен футбол бе част от организационния комитет на Мондиала. Платини разкри, че  домакините са дирижирали жребия по такъв начин, че домакините и шампионът от САЩ 94 Бразилия да се срещнат на финала, ако спечелят групите си. Двата тима бяха предварително поставени като водачи на Група “А” и Група “C”.

Когато правихме организацията, използвахме малка хитрост, която позволяваше двата тима да се срещнат чак на финала, ако финишират първи в групите си. Мислите ли, че другите не го правят за техните първенства? Финал между Франция - Бразилия беше мечта за всички, каза Платини пред France Bleu, цитиран от sportal.bg.

Впоследствие Франция и Бразилия спечелиха групите си и наистина се срещнаха на финала, като “петлите” спечелиха с 3:0 след две попадения на Зинедин Зидан и един гол на Еманюел Пети. И досега остава мистерията за странните припадъци на звездата на кариоките Роналдо преди мача. Той игра в срещата, но бе бледа сянка на себе си.