Феновете на Пирин изпратиха писмо до Македонския футболен съюз, в което молят отборът от Благоевград да бъде приет в местния футболен шампионат, недоволни от положението в родния футбол и БФС. Пирин изпадна от Първа лига след бараж с Витоша Бистрица, но според запалянковците на орлетата съдиите грубо са ощетили любимците им. Ето какво се казва в писмото:

Молба до

Футбалска федерациjа на Македониjа (ФФМ)

Уважаеми ръководители на македонския футбол,

ние привържениците на ФК Пирин Благоевград, най-настоятелно Ви молим да приемете ФК Пирин Благоевград да започне участие през следващия сезон в македонското футболно първенство. Без значение в коя футболна лига на ФФМ.

През последните 20 години отборът на Пирин е подложен умишлено на всякакъв вид репресии от БФС, ФК Пирин два пъти беше изхвърлен от Първа лига на България през 2005 и 2011 година, а този сезон чрез “помощта” на съдийството бе унижен най-долно и подло от Българския футболен съюз.

Морал, чест, достойнство, борба и правда, идеали на ФК Пирин и неговите привърженици завещани от нашият велик герой Гоце Делчев, бяха потъпкани най- арогантно и безцеремонно от БФС.

Официално ви молим да приемете ФК Пирин Благоевград в Футбалска федерациjа на Македониjа (ФФМ)

От фен-клуб Green Eagles и фен-клуб Pirin SS и от всички привърженици на Пирин