Една от шампионските титли на Манчестър сити в Англия може да бъде отнета, ако разследването на местната футболна асоциация докаже финансови нарушения. УЕФА вече изхвърли гражданите от Шмапионската лига за предстоящите два сезона, след като уличи клуба в нарушаване на финансовия феърплей. Разследването на местно ниво обхваща периода от 2012 до 2016 година и ако се докажат злоупотреби, според правилата на отбора може да бъдат отнети точки и респективно Сити да загуби титлата си от 2014 година. Не е ясно дали е под угроза и тази от 2012 година.

Междувременно стана ясно, че най-вероятно небесносините основно ще преструктурират състава си и ще продадат три от звездите си. Става въпрос за Рахим Стърлинг, Кевин де Бройне и Аймерик Лапорт. Мениджърът Пеп Гуардиола изрази своята солидарност с клуба, който ще обжалва решението на УЕФА, и заяви, че засега няма намерение да напуска. Той има договор до 2021 година. Медиите на Острова обаче вече спрягат имената на Маурицио Почетино и Брендън Роджърс като негови заместници.

Манчестър Сити може да бъде изпратен в Лига 2Причината е нарушение на финансовия феърплей

Изхвърлиха Манчестър Сити от Шампионската лигаАнглийският клуб бе глобен с 30 милиона евро заради нарушаване на финансовия феърплей