Един от най-добрите български треньори в последните 20 години Димитър Димитров - Херо се завръща в треньорската професия. 

Херо ще бъде новият наставник на Спартак Варна съобщиха официално от клуба. Разговорите с наставника започнаха още от лятото, а сега вече официално двете страни се разбраха и Димитров ще поеме официално Спартак Варна от 1 януари 2023г. 

Херо е един от малкото треньори, които са ставали шампиони с три различни отбори в А група - Литекс, Левски и Лудогорец. В чужбина е бил наставник в Саудитска Арабия, Казахстан и Русия. Бил е треньор и на мъжкия национален отбор по футбол. 

Ето какво написаха от клуба: 

Ръководството на ФК “Спартак” Варна ще даде пресконференция пред медиите утре, 29.11.2022г. (вторник) от 11:30ч. На нея ще присъстват Павлин Николов и Асен Миланов. Те ще представят Димитър Димитров, който от 1-ви януари 2023г. ще застане начело на тима, както и ще отговарят на въпроси свързани с изминалия полусезон и подготовката на тима за следващия. Ще бъде обявен плана за подготовка през паузата в първенството.

 
Място на пресконференцията - стадион “Спартак”, зала “Конферентна”.