Идеален отбор на футболисти, които бяха пренебрегнати от своите селекционери за предстоящото Световно първенство, се появи в социалните мрежи. Низвергнатите са не само порядъчно много на брой, но и от голяма класа. Така че специалистите се питат катво би направил единп такъв тим на Мондиал 2018 в Русия, който започва на 14 юни. Сред звездните играчи, които по една или друга причина няма да играят на шампионата са имена като Карим Бензема, Мауро Икарди, Льорой Сане и Раджа Наинголан. На вратата “ще пази” Серхио Ромеро, който беше отстранен от състава на Аржентина, като официалната версия е контузия.

Сержи Роберто (Барселона) и Алекс Сандро (Ювентус) са поставени като крайни защитници. В центъра на отбраната пък места намират Налдо (Шалке 04) и Марк Бартра (Бетис). Четиримата избрани полузащитници са: Антони Марсиал (Манчестър Юнайтед), Наинголан (Рома), Сеск Фабрегас (Челси) и Сане (Манчестър Сити).

Двамата централни нападатели са Бензема (Реал Мадрид) и Икарди (Интер). Като прибавим и отсъствието на двата световни гранда Италия и Холандия – на пръв поглед се очертава постно първенство. Ако, разбира се, не изгреят и някои нови звезди.