ЦСКА-София представи Нестор Ел Маестро като новия старши треньор, който ще замени на поста Христо Янев. Ексцентричният сърбин с английски паспорт изведе Спартак Търнава до шампионската титла в Словакия за пръв път от 1973 година.

Идвам във велик клуб, който е познат в цял свят. В последните дни събитията се развиха доста бързо. Целта е да направим добър отбор, който да играе печеливш футбол. Трябва да постигаме повече победи от останалите отбори. Моят брат ще ми бъде помощник. В течение на подготовката ще преценяваме дали още хора ще влязат в моя щаб. Ще има още попълнения, но няма да бързаме със селекцията. Имах няколко срещи с Гриша Ганчев и неговият син. Впечатлението ми от Ганчев е, че той е един мечтател. Назначението ми е риск за мен и клуба, но ще видим как ще се развият нещата. Ще се опитам да науча български, не мисля, че ще е трудно за мен. До януари месец мисля, че ще мога да говоря на български. ЦСКА е най-големият клуб в България и всички искат само едно. Лудогорец е седем пъти шампион, което не е случайно. Ще ни бъде трудно да се борим, но ще направим всичко по силите си, за да постигнам успехи. Важно е Каранга да остане. Не само той, има 3-4 ключови играчи. Разбира се, че Каранга е важен за нас, заяви Ел Маестро.

Никога досега не съм бил начело на отбор, който се бори в Европа и имам само 32 срещи като старши треньор. Това е факт, призна той. Въпреки това съм уверен в себе си, че мога да свърша работата, за която съм тук. Никой от играчите от предишния ми клуб Спартак (Търнава) не попада в плановете ни за селекцията на ЦСКА, тъй като футболистите не отговарят на нивото на "червените", каза Ел Маестро и не пропусна да поучи българските журналисти: Всички сте били в университет, за да учите журналистика, завършили сте, така че правете повече проучване преди да пишете разни статии. Не всичко, което четете е вярно, така че моля ви, уважавайте себе си.

Междувременно спортният директор на ЦСКА-София Пламен Марков обяви, че клубът се е разделил с петима футболисти. Това са  Александър Барт, Раул Лое, Роланд Алберг, Жеан Бланко и Укра. С някои от тях се разделихме по взаимно съгласие, с други - прекратихме им договорите, поясни Марков, цитиран от sportal.bg. На тяхно място са привлечени трима играчи, а още петима се връщат от преотстъпване в Литекс и Етър.

Новите са Стивън Перейра и Данте Стипица. Енрике Рафаел, който беше преотстъпен от Атлетико Минейро, е с постоянен договор. Селекцията е отворен процес, ще продължи до последния ден на трансферния прозорец. Ще привличаме подходящи състезатели и по предложение на новия треньор, коментира спортният директор на червените. Той уточни, че подготовка с тима започват завръщащите се от преотстъпване в Литекс и Етър Иван Труицов, Тонислав Йорданов, Ангел Лясков, Гълъбов, Никола Колев, а новият треньор ще реши дали да ги задържи.