Нигерия срази Исландия с 2:0 в мач от група D на световното в Русия и вдъхна надежда на Аржентина. Победа на Исландия би утежнило неимоверно положението на гаучосите след снощната им унизителна загуба от Хърватия, но африканският тим, който е най-младият на шампионата, успя да изненада северняците. По този начин орлите на свой ред запазиха шансове за класиране на осминафиналите преди последната си среща с Хърватия, която е недостижима на първото място с две победи. Нигерийците са втори с 3 точки, следват Исландия и Аржентина с по 1 точка. В последния си мач Аржентина трябва да победи Нигерия, за да се класира - по възможност – колкото може по-убедително.

И двата гола за Нигерия паднаха след почивката. В 49-ата минута Виктор Моузес напредна по дясното крило и последва подаване към Муса в наказателното поле, който овладя отлично топката и с мощен удар я прати в мрежата. В 73-ата минута Муса нацели горната греда над Халдорсон, но само 60 секунди по-късно нападателят бе безгрешен. След като получи топката по лявото крило Муса нахлу в наказателното поле, освободи се от защитник, преодоля вратаря и направи 2:0.

Десетина минути преди края на срещата Исландия получи възможност да се върне в мача, след като ВАР отново се намеси. При едно влизане в наказателното поле на Финбогасон бе препънат от резервата Тирон Ебуехи. Първоначално реферът отсъди аут, но след сигнал от видео съдиите прегледа повторенията и посочи бялата точка. Зад топката застана Сигурдсон, но ударът му бе много неточен и отиде над вратата.