И във втория си мач на световното в Русия един от големите фаворити Бразилия не успя да впечатли, но изтръгна победа с 2:0 с два гола в добавеното време срещу бойкия тим на Коста Рика в група Е.  Вторият мач от групата между Сърбия и Швейцария е от 21 часа тази вечер.

Селесао имаше надмощие и пропусна доста положения, но срещна голям отпор от организирания тим на Коста Рика, който не трябваше да губи, ако искаше да се надява на осминафинал. Загубата на костариканците означава, че те отпадат от борбата с двете поражения, които записаха. Неймар отново не бе на познатото ниво и се опитваше сам да реши нещата. В 73-та минута той се озова в центъра на куриозна ситуация. При една атака топката попадна у него, нападателят на ПСЖ финтира защитник, който го хвана с едната ръка. Неймар театрално разпери ръце във въздуха и се строполи на земята. Първоначално реферът даде дузпа, но след това изгледа повторението и отмени решението си.

Все пак в самия край Бразилия изкопчи крайния успех. Фирмино свали с глава едно центриране отляво, Жезус се опита да овладее, а връхлитащият Коутиньо забоде топката в мрежата. След това в 97-та минута Неймар фиксира крайното 2:0 при образцова атака на Селесао. Нападателят на ПСЖ се разрида на терена от облекчение веднага щом прозвуча последният съдийски сигнал. В крайна сметка победата на Бразилия бе заслужена, особено с представянето на тима след почивката, но с тази игра кариоките ще имат доста проблеми оттук нататък.