Звездата на световния футбол Лео Меси се прояви в две коренно различни светлини по време на контролата с Уругвай в Тел Авив, завършила 2:2. Той демонстрира неподражаем дрибъл между няколко защитници на урусите, като в един момент дори падна, но продължи да слаломира между тях. 

В същото време обаче отново се замеси в скандал, след като на предишната контрола с Бразилия каза на треньора на кариоките Тите да си затваря устата. Меси се спречка с нападателя на Уругвай Единсон Кавани, като двамата едва не стигнаха до бой. Разправията възникна в края на първата част, като те си размениха остри реплики. Аржентинските медии разкриха какво са си казали двамата, а то не е било никак любезно. Според "Оле" Кавани е "отправил" покана към Меси да разрешат спора като мъже, т.е. с бой. На това Меси е отговорил - "Когато пожелаеш". След мача журналистите попитаха Кавани за инцидента, но той вече се беше успокоил. Нормални неща, все пак това е футболно дерби. Мачът беше тежък, имаше всички белези на южноамериканския футбол, като и двата отбора показаха добри неща, беше коментарът на Кавани.

Главни действащи лица в мача бяха звездите на Барселона Луис Суарес и Лионел Меси. И двамата записаха по гол и асистенция, като Меси вкара за 2:2 от дузпа в 92-та минута. Кавани и Серхио Агуеро също се разписаха, за да направят този двубой още по-интересен.