Мениджърът Мирчо Димитров, който се ползва с доста силни позиции на руския пазар, заяви, че е предложил бившия наставник на Левски, Ботев, Астана и националния ни отбор Станимир Стоилов на ЦСКА (Москва), Зенит и Спартак (Москва). Импресариото смята, че специалистът има нужните качества и съвсем спокойно може да води отбор от подобен ранг.

Започвам с една история, която се случи преди доста години, разказа мениджърът пред sportal.bg. Вячеслав Грозни беше треньор на Левски, но някои медии създаваха интриги. Пускаше се, че Грозни иска да изгони Николай Тодоров - Кайзера. Това въобще не отговаряше на истината. Тогава Станимир Стоилов, Дончо Донев и Кайзера бяха лидери на “сините”. Лично аз отидох при Мъри и му обясних как стоят нещата. Той ми отговори, че много добре е наясно, че Грозни е качествен специалист, тъй като вижда как работи с футболистите. Стоилов каза, че ще ни подкрепи и го направи. 

От този ден нататък работя с Мъри. Не съм му личен мениджър, защото той няма подпис с никой агент, но доста време работя с него. Ние си имаме пълно доверие и затова нещата се получават. Стоилов е много добър специалист. Затова съм сигурен, че рано или късно ще поеме някои от руските грандове - ЦСКА, Зенит или Спартак. Вече съм го предложил на тези три клуба и няма да спра докато не го вземат. Има и други хора, които са направили същото. Мъри има много оферти. Искат го в Русия и отбори от Европа. В следващите десет години ще се превърне в световен треньор. Постигнатото с Астана не е нищо. Той ще запише далеч по-големи постижения, твърди Мирчо Димитров. Интерес към Стоилов също така има и от Турция и по-специално от Фенербахче, където Мъри е играл като футболист.