Манчестър Сити шокира Реал Мадрид на Бернабеу и е с едни гърди напред преди реванша на Етихад в осминафиналите на Шампионската лига. Гражданите бяха изхвърлени от Шампионската лига заради нарушаване на финансовия феърплей, но явно това им подейства стимулиращо и те обърнаха Белия балет с 2:1. Този резултат правиотбора на Пеп Гуардиола фаворит за реванша на Етихад. 

Двата отбора направиха зрелищен мач с доста голови положения и пред двете врати, като Реал имаше игрово преимущество и пропусна по-чистите ситуации. До почивката нулевото равенство се запази, но през втората част настъпи развръзката, която бе неочаквана за мнозина. Реал поведе в 60-ата минута, когато Винисиус се възползва от грешка в отбраната на домакините, проби отляво и върна към непокрития Иско, който стреля покрай вратаря за 1:0. Манчестър сити не се предаде и продължи да търси гола, както го правеше и от самото начало на срещата. В 78-ата Де Бройне центрира отляво към Жезус, който надскочи Рамос и изравни с глава. В 83-ата Карвахал препъна Стърлинг в пеналта и Де Бройне превърна отсъдената дузпа в гол. В 87-ата Рамос беше изгонен за фаул срещу откъсналия се сам срещу вратаря Жезус и ще пропусне реванша на Етихад.

В другия мач от вечерта Лион постигна изненадваща победа с 1:0 над Ювентус и остави пълна интригата за реванша в Торино. Французите изиграха силно първо полувреме и поведоха с гол на Тусар в 31-ата минута. През втората част обаче Ювентус бе пълен господар и направи куп пропуски пред вратата на домакините, като попадение на Пуол Дибала не бе зачетено заради засада.