От ръководството на Левски заявиха, че ще съди ЦСКА за клевета. Червените твърдяха, че Кали Тиам умишлено е контузил техния голмайстор Каранга на дербито за Купата в сряда, завършило 2:2 – резултат, който прати Левски на финала. Тогава в 27-та минута Тиам влезе остро в краката на Каранга. Бразилецът първоначално се изправи  и продължи играта, но след това трябваше да напусне заради болките. Впоследствие се установи, че има частично разкъсване на вътрешна връзка на коляното. От щаба на червените изразиха недоумение защо Тиам бе наказан само за 1 мач заради червения си картон.  Подобно влизане, очевидно целящо тежка травма, не може да се тълкува и наказва толкова безобидно заявиха червените в декларация. А ето какво отговориха сините:

Омразата не е добър съветник

Левскари и привърженици на футбола,

От новините вчера разбрахме, че играчът на "цска-софия" Фернандо Каранга е с установена травма на коляното. Тази новина беше съпроводена с публична декларация на неговия клуб. Поради характера и съдържанието на тази декларация, ПФК Левски е задължен да отговори.

Ръководството на клуба пожелава на Фернандо Каранга бързо и пълно възстановяване. Използваме възможността да предадем и личните пожелания на Хали Тиам за скорошно възстановяване.

Препоръчваме на ръководството на "цска-софия" да включи в обхвата на обявените допълнителни медицински консултации за състоянието на Фернандо Каранга и оценка на решението на медицинския щаб на техния клуб при съмнения за тежка контузия да върне в игра въпросния състезател. Надяваме се, че ще има обективна медицинска информация относно това в каква степен текущото състояние на техния състезател се дължи на сблъсъка с Хали Тиам и отделно от допълнителните минути в игра на състезателя и действията, които той е извършил в тези минути.

Скандално е обвинението, че нашият клуб е планирал умишлена контузия. Това е долнопробна лъжа. В момента ПФК Левски извършва правна консултация с намерението да даде шанс на "цска-софия" да докаже твърденията си по съдебен път. Неприемливо е ръководството на "цска-софия" да търси обяснение за постигнатите от техния клуб резултати с лъжи по адрес на нашия клуб. Именно такъв тон и тип поведение пораждат агресия, която виждаме да се проявява понякога по стадионите. И може би неслучайно в днешно интервю Аспарух Никодимов се обърна с расистки израз към нашия състезател, наричайки го „човекоядец“.

В духа на придържането към фактите, искаме да обърнем внимание на ръководството на "цска-софия", че посочените в декларацията им футболисти Антон Карачанаков и Коста Янев са се състезавали за отбора на тогава все още съществуващия автентичен клуб ЦСКА, а не за този на "цска-софия".

Снимка от sportal.bg