Световната квалификация между Северна и Южна Корея се превърнала в истинска война на терена. Това разказва звездата на Тотнъм и национал на Южна Корея Сон Хюнг-мин. Историческият сблъсък между двете държави в Пхенян бе затворен за публика и за журналисти и завърши без отбелязан гол. Нямаше и никакво директно излъчване на срещата. Севернокорейските власти допуснаха само двама представители на южната си съседка, които да оповестяват резултата в социалните мрежи. На терена са преобладавали жестоки единоборства, а домакините са показала невероятна агресия. Все пак реферът е показал само два жълти картона.

Жалко е, че не успяхме да победим, но е истинско щастие, че се завръщаме у дома без сериозни контузии, разкрива Сон. Играчите на Северна Корея прекалиха с грубостите и постоянно ни псуваха. Досега не виждал подобни агресивни действия по време на мач, допълва той. Преди почивката не играхме добре. През втората част се подобрихме, но реферът прекалено много накъсваше играта, коментира треньорът на Южна Корея Пауло Бенто.

Мачът бе първи официален между двете държави, игран в столицата на Северна Корея Пхенян. През 1990 година там се проведе приятелски мач. Другата среща в Сеул е насрочена за 4 юни догодина.