Дори медиите в Испания признаха, че Байерн е бил ощетен от рефера Джунейт Чакър в снощния мач реванш от полуфиналите в Шампионската лига. Баварците бяха на гол от класиране на финал, след като направиха 2:2 в Мадрид, а в първата среща бяха загубили с 2:1 в Мюнхен. Според анализаторите на двата най-големи вестника в Испания - “Марка” и “Ас”, баварците са имали основания и реферът е сгрешил с отсъжданията си. Анализаторът на “Марка” Андухар Оливер смята, че арбитърът е трябвало да отсъди дузпа за Байерн в последната минута на първото полувреме, когато Марсело игра с ръка в наказателното поле, а тя бе в неестествено положение и промени полета на топката.

Специалистът на “Ас” Итуралде Гонзалес е дори още по-краен. Според него гостите е трябвало да получат не е дна, а две дузпи. Първо за играта с ръка на Марсело, а след това и за нарушението на Серхио Рамос срещу Роберт Левандовски в наказателното поле в 52-ата минута.

Чест прави и на Марсело, че си призна на всеослушание, че е играл с ръка и реферът е трябвало да отсъди дузпа. Играх с ръка. Топката ме удари в ръката и смятам, че това е дузпа. Ако кажа противното, ще излъжа, но и това е част от футбола. Не обичам да говоря за реферите. Понякога те грешат в наша полза, а друг път в наш ущърб. Каквото и да се случи, ние трябва да играем футбол, смята Марсело.

Медиите в Германия също твърдят, че турският рефер е ощетил Байерн и дори припомнят друго негово прегрешение в ущърб на баварците: Марсело спира с ръка центрирането на Кимих. Чакър подминава ситуацията. Грешно решение! Не за пръв път застрахователният брокер прави подобни грешки. През 2016 година той зачете нередовен гол на Гризман в 1/2-финала с Атлетико Мадрид, пише Билд. Експертът на изданието Лотар Матеус също коментира въпросната ситуация с играта с ръка на Марсело: За мен е чиста дузпа! В другото наказателно поле със сигурност щеше да бъде отсъдена.

Най-интересното обаче е, че нито старши треньорът на Байерн Юп Хайнкес, нито играчите, обвиниха съдията за отпадането си. Те не пророниха и дума за съдийските отсъждания, а потърсиха вината преди всичко в себе си - нещо, от което трябва да си вземат поука българските треньори и играчи. Защото баварците изнесоха истински урок по професионализъм - на терена и извън него.