Фенове на Ливърпул настояха за преиграване на финала на Шампионската лига, в който Реал Мадрид победи Ливърпул с 3:1 в Киев. Причината е контузията на вратаря на червените Лорис Кариус, който бе ударен с ръка от Серхио Рамос и според изследванията на лекарите е получил сътресение и "визуално-пространствена дисфункция". Така на Рамос трябва да му издигнат паметник на Бернабеу, след като бе с огромен принос за победата. Най-напред извади от строя звездата на Ливърпул Мохамед Салах с прийом от свободната борба, след което контузи и Кариус. В интерес на истината ударът на Рамос срещу вратаря не беше умишлен, тъй като точно преди това бе бутнат отзад от Ван Дайк и загуби равновесие. След сблъсъка с испанския защитник в началото на второто полувреме Кариус подари топката на Бензема за първия гол, после не успя да прецени и изпусна удар на Бейл от 30 метра, след който топката отново влетя в мрежата. Преиграването, разбира се, няма как да се случи, но ето важната част от изявлението, разпространено от д-р Рос Зафонте и д-р Ленор Хърджет след изследванията на Кариус:

Днес получихме множество обаждания относно здравния статус на вратаря на Ливърпул Лорис Кариус. С разрешението на г-н Кариус предоставяме информацията за медицинското му състояние, за да се опитаме да предотвратим, доколкото е възможно, разпространението на непълна и грешна информация. На 31 май 2018 година г-н Кариус се подложи на обстоен преглед. След внимателно разглеждане на записа от мача, физическите прегледи, обективните показатели и оценката на всички данни, включително настоящите симптоми и симптомите непосредствено след контакта, заключихме, че г-н Кариус е получил сътресение по време на двубоя, игран на 26 май година. Остатъчните симптоми на г-н Кариус и обективните признаци ни карат да предположим, че е била налице визуално-пространствена дисфункция, настъпила непосредствено след инцидента. Възможно е това да повлияе върху представянето му...

След това американските специалисти добавят, че Кариус вече е значително по-добре и очакват той да се възстанови напълно.