Кандидатът за президент на БФС Георги Иванов - Гонзо изложи вижданията си преди гласуването на Извънредния конгрес на БФС. Последен от кандидатите се изказа Георги Градев.

"Заставам пред вас с надеждата да спечеля вашето доверие. Вие ме познавате като човек, който е посветил живота си на българския футбол. Промените са неизбежни и желателни, но те трябва да се осъществят като има приемственост. Всеки неуспех носи зърното на бъдещ успех. Грешките са за учене. От ключов аспект за мен е развитието на ДЮШ - изграждане на центорве за развитие на таланти, регионални центрове.

От ключово значение е всички наши действия да бъдат открити. Прозрачно означава отчетност и отговорност. Ще подам ръка на останалите кандидати, на всички, които имат качеста и експертиза. Нека оставим настрана всички амбиции. С прозрачност, отчетност и обединение можем да постигнем тази цел. Да гласуваме не за думите, а за действията."

Ето какво заяви Градев:

"Ще се опитам да сваля малко напрежение, да не ви вкарвам в емоционални мисли, а да ви дам повод за леки разсъждание. Сервантес е написал, че свободата е едно от най-големите земни блага. Лишаването от свобода е най-голямото зло. Сладките неща властимащите за себе си пазят, Санчо. Виж какви търбуси направиха. Свободата е най-важното нещо, което човек трябва да държи в ръцете и сърцето.

Никой не може да ви накара да гласувате против волята си. Вотът е таен. Вашата гордост няма да ви позволи да се поддадете. Сега имате свободата да решавате с кого искате да работите занапред. Замислете, че всяка седмица в българския футбол работят над 33 000 души, обслужващи 700 мача. Техните съдби зависят от вас. Във футбола съм от 1986 година, тогава моят чичо Чугуна ме заведе на “Раковски”, през 1996 година подписах с Николай Ишков в Спартак (Варна).

Вече 18 години се занимавам със спортно право. Помагал съм и помагам на много клубове, може би на всички професионални клубове без един в Първа лига. Винаги ще помагам с каквото мога. Ако гласувате за мен, дори само като член в Изпълкома, в мое лице ще получите приятел и съмишленик. Телефонният ми номер не е тайна за никого, вратата ми е отворена за всеки, това няма да се промени днес. Имам желание да работя в българския футбол, безвъзмездно. Искам да работя, а не да управлявам. Бъдете свободни и независими", каза специалистът по спортно право. 

Допуснаха до гласуване всички кандидат президенти на БФС, вотът ще е в тъмна стаяКонгресът стартира основната част, а именно изборът на нов председател

Касабов: Не мога да обещая промяна с магическа пръчкаЗапочна изказването на кандидатите за президент

Бербатов: Трябва да бъдем обединениНие със Стилиян и Мартин винаги ще сме единни, въпреки опитите да бъдем разделени, заяви бившият играч на Манчестър Юнайтед